De Sprong naar Ierland

Emigreren is een spannende actie. Het is geen eenvoudige beslissing om baan, huis en familie op te geven om in een "ver" buitenland een nieuw bestaan op te bouwen. In deze weblog beschrijf ik mijn belevenissen die vooraf gaan aan de definitieve Sprong naar Ierland.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Milltown Malbay, Clare, Ireland

11 april 2008

Storm en The Burren

Zoals beloofd komen hier weer een aantal plaatjes. Veel tijd voor verdere verkenningen zal ik de komende tijd niet hebben omdat het seizoen in het hotel weer begint te lopen. Het neemt wel veel tijd in beslag :-) maar het is aanzienlijk beter dan een uitkering van de sociale dienst. Zelfs als het alleen maar een aanvulling is.

Storm


Een foto gemaakt in de vroege morgen. Duidelijk is te zien doe de golven inslaan op de klippen en hoog opspatten. Niet zichtbaar op de foto is een stacaravan die juist links van de foto staat. Daar vloog het schuim regelmatig overheen!

Het riviertje (slecht zichtbaar) is totaal buiten beeld verdwenen door de grote hoeveelheid schuim.




Een foto iets verderop gemaakt. Het lijkt een kalme zee maar sommige golven verder uit in zee waren minstens tien meter hoog...




Spanish Point Beach: geen sneeuwlaag maar een grote laag schuim. Niet alleen op het strand zelf maar ook op de parkeerplaats en de weg die beiden al niet meer op de foto staan.


The Burren

The Burren is één van de meest fascinerende landschappen die ik ken. Het is een zogenaamd Karst-landschap dat al heel lang bewoond is.


Poulnabron Dolmen.
Vermoedelijk een grafkamer of een religieuze lokatie. Volgens onderzoek zo'n 4000 jaar oud!




Het landschap kan er bar en kaal uitzien maar zit in feite vol met leven. Op de meest onmogelijke plekjes kun je struiken en bloemen vinden.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat is het toch prachtig daar. Ik benijd je echt dat je daar woont. ( met aanvullende uitkering soms en vaak met volledige baan )
Groetjes,Swaney

07:00  

Een reactie posten

<< Home